archief 2016

Er is naast de World Press Photo Zwolle ook een eigen Fototentoonstelling Zwolle te zien onder de titel 'Een speciale kijk op het dagelijkse leven'. Dit thema komt overeen met het thema Daily Life (Dagelijks Leven) van de World Press Photo. Hierbij verbinden wij internationale, landelijke, regionale en lokale fotografie met elkaar.

Ter voorbereiding van deze tentoonstelling heeft de organisatie een aantal activiteiten georganiseerd:

  • Een drietal materclasses waar amateurs zich voor kunnen inschrijven via de website www.worldpressphotozwolle.nl/masterclasses. Data 23 en 30 januari 2016 en 6 februari 2016.
    Er hebben 60 deelnemers meegedaan aan deze masterclasses, waar amateurs en professionals onder leiding van vakfotografen: Joop van Putten, Ben Vulkers en Margreet Vloon hebben gewerkt aan het versterken van hun authentieke stijl van fotograferen.
  • Fotowedstrijd van 15 januari tot 15 februari 2016 voor amateurs en (semi) professionals. Er hebben 101 deelnemers aan meegedaan en er zijn 209 foto's ingezonden. De vakjury zal 40 foto's selecteren en 5 genomineerden foto's aanwijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs. De uitslag wordt bekend gemaakt op 22 maart 2016 tijdens Uitgelicht, een soort van College Tour.