archief 2016
Uitgelicht, een soort van College Tour op 22 maart 2016 van 16.30 - 18.30 uur

Studenten van de opleiding Journalistiek Hogeschool Windesheim organiseren in de Grote Kerk Uitgelicht, een soort van College Tour. Hiervoor worden alle leerlingen, studenten en docenten uit het Hbo, Mbo en VO onderwijs uitgenodigd en belangstellenden. Er komen twee bekende internationale vakfotografen, die geïnterviewd worden rond actuele onderwerpen in hun vakgebied op het terrein van fotografie en journalistiek. Pierre Crom (winnaar Zilveren Camera 2014) en Eddy van Wessel (winnaar Zilveren Camera 2015) komen naar Zwolle. Aanvang: 16.30 uur, sluiting 18.30 uur. Prijsuitreiking: 1e, 2e en 3e prijs door de vakjury.
Aanmeldingen

Peper & Zout Debat op 22 maart 2016 om 20:00 uur

Hogeschool Windesheim (Windesheim in Dialoog) organiseert al jaren Peper en Zout debatten in de stad. Aan de hand van maatschappelijk dilemma's wordt er onder leiding van de gespreksleiders Arie Jansen en Francien Lange wordt er een debat gevoerd tussen verschillende deskundigen. Het thema van dit debat is 'De macht van het beeld. In het alledaagse leven'. De deelnemers aan dit debat zijn: Lucas Westerbeek, directeur van de Frisse Blik & Bromet Film School / Thomas Knapen, onderzoeker bij de VU, mede onderzoeker over de functie van de hersenen bij het verwerken van beelden / Johann de Graaf, journalist redactie buitenland EenVandaag/ Peter Nikken, hoofddocent opleiding Pedagogiek van Windesheim, betrokken bij de minor Children and Media. Aanvang: 19.30 uur binnenkomst, start 20.00 uur.
Aanmeldingen

Deelnemers, die zich aangemeld hebben, kunnen op vertoon van hun plaatsbewijs vooraf de tentoonstellingen bezoeken van 18.30 - 20.00 uur.