archief 2018
bezoek > bezoek onderwijs

Bezoek en rondleidingen onderwijs

Flyer De Stad Vertelt met o.a. World Press Photo 2018 voor po, vo, vmbo, mbo en hbo

Onderwijsaanbod

Van 31 augustus tot 24 september 2018 in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle worden er rondleidingen verzorgd voor leerlingen en studenten van het po, vo, vmbo, mbo en hbo. Op de website van de stadkamer vindt u alle informatie over de rondleidingen en de masterclasses voor leerlingen van het po en vo. Po scholen in Zwolle kunnen gebruik maken van dit aanbod via het Cultuureducatiefonds van de gemeente Zwolle. Het vo heeft een aparte regeling per school, die door de docent cultuurcoördinator per school wordt gecoördineerd en waarvan docenten met leerlingen gebruik kunnen maken. Je kunt contact zoeken met de cultuurcoördinator op de school om dit culturele aanbod af te stemmen.

Voor leerlingen po en vo

Leerlingen van het po en vo kunnen onder begeleiding van een docent een bezoek brengen aan de De Stad Vertelt met o.a. World Press Photo tentoonstelling 2018 in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Docenten melden groepen leerlingen aan via een aanmeldingsformulier.
Speciaal voor het vo: voor het vo is het mogelijk een weborder aan te vragen voor korting via de CJP-pas bij de Stadkamer.
Informatie over Cultuuraanbod De Stad Vertelt met o.a. World Press Photo tentoonstelling 2018 op stadkamer cultuurinformatie en bij de Stadkamer, tel 038 4217278

Voor leerlingen vmbo, mbo en hbo

Leerlingen en studenten van het vmbo, mbo en hbo kunnen in groepsverband onder begeleiding van een docent de fototentoonstellingen bezoeken en een rondleiding aanvragen. De kosten zijn € 15,00 per groep van max. 15 leerlingen/studenten. Het vmbo, mbo en hbo hebben een aparte regeling voor het bezoeken van fototentoonstellingen en rondleidingen. Neem contact op met de cultuur coördinator van de school, die op de hoogte is van de regelingen. Of neem contact op met de docent cultuureducatie of culturele vorming, die bekend is met regelingen binnen het onderwijs. Aanmeldingsformulier.

Algemeen bezoek en rondleiding groepen/individueel

Scholen buiten Zwolle kunnen voor een bezoek en rondleiding een aanmeldingsformulier invullen en opsturen naar fieke@academiehuis.nl

Gratis lesmateriaal

Ter voorbereiding van het bezoek aan fototentoonstellingen en rondleidingen De Stad Vertelt met o.a. World Press Photo tentoonstelling 2018 vindt u gratis lesmateriaal op worldpressphoto.org

Openingstijden voor het onderwijs (*)
Maandag 10.00 – 17.00 uur (op verzoek alleen voor onderwijs open)
Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
Woensdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 18.00 uur

(*) wij willen de onderwijsgroepen zoveel mogelijk adviseren om op maandag de tentoonstellingen te bezoeken met rondleiding. Dit is een speciaal arrangement voor scholen. Indien het niet lukt op maandag dan kan in overleg met de coördinator onderwijs, mevrouw Ineke Leunk, een andere dag worden ingepland.

Masterclasses beeldverhaal fotografie voor po en vo

Het po en vo kunnen gebruik maken van een aanbod masterclasses door vakfotografen door Margreet Vloon. Zij heeft een eigen fotografiebedrijf en is docent fotografie in het onderwijs. Zij leert de leerlingen de kneepjes van het vak fotografie en gaat in op het leren fotograferen van jongeren (10 – 18 jaar). Voor meer informatie stadkamer cultuureducatie.

Masterclasses beeldverhaal audiovisueel voor po en vo

Het po en vo kunnen gebruik maken van een masterclasses door professionals van iGlow Media Leerwerkbedrijf. Zij hebben docenten en beeldmakers in dienst die leerlingen kunnen begeleiden en coachen in het maken van een eigen audiovisueel beeldverhaal. Zij leren de leerlingen de kneepjes van het vak opnamen maken met beeld en geluid voor jongeren (10 – 18 jaar). Voor meer informatie stadkamer cultuureducatie.

Tarieven

De scholen ontvangen een bevestiging en een overeenkomst. De factuur voor het bezoek met rondleiding wordt na afloop verstuurd.

Masterclasses po/vo fotografie of audiovisueel beeld (groepen max. 15 leerlingen, 3 x 2 uur): € 50,00 p.u. , excl. btw en reiskosten

Overige tarieven.