Login       
Welkom genodigden bij Harculo voor de opening Expositie Zilveren Camera door Fieke van ’t Riet, programmamanager
Openingstoespraak Renske Venhuizen, secretaris Stichting De Stad Verbeeldt, en directeur Media, Design & ICT Deltion College
Bert Janssen, lid artistiek team, en Werner Rauwerdink, secretaris en vice-voorzitter Stichting Zilveren Camera
Genodigden bij de opening Expositie Zilveren Camera
Opening Expositie Zilveren Camera door Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur gemeente Zwolle, Renske Venhuizen en Rick Witteveen, bestuur Stichting De Stad Verbeeldt.
Wethouder Monique Schuttenbeld in gesprek met Ferdinand de Groot, voorzitter Fotoclub Zwolle
Genodigden voor de opening Expositie Zilveren Camera
Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team, in gesprek met Linelle Deunk, fotograaf Generation Z: what’s next?
Welkom genodigden bij Harculo voor de opening Expositie Zilveren Camera door Fieke van ’t Riet, programmamanager
Openingstoespraak Renske Venhuizen, secretaris Stichting De Stad Verbeeldt, en directeur Media, Design & ICT Deltion College
Bert Janssen, lid artistiek team, en Werner Rauwerdink, secretaris en vice-voorzitter Stichting Zilveren Camera
Genodigden bij de opening Expositie Zilveren Camera
Opening Expositie Zilveren Camera door Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur gemeente Zwolle, Renske Venhuizen en Rick Witteveen, bestuur Stichting De Stad Verbeeldt.
Wethouder Monique Schuttenbeld in gesprek met Ferdinand de Groot, voorzitter Fotoclub Zwolle
Genodigden voor de opening Expositie Zilveren Camera
Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team, in gesprek met Linelle Deunk, fotograaf Generation Z: what’s next?

Nieuws

Nieuwsbrieven:
december 2020 januari-1 2021 januari-2 2021 maart 2021 mei 2021 juni 2021 oktober 2021 november 2021

november 2021

Website IJsselcentrale.nl

Geworteld in het verleden, met een duurzame blik op de toekomst.

Het terrein van de centrale krijgt nu een andere bestemming, één die vooruitblikt naar de toekomst met duurzame energie.

november 2021

Website Fotoexpositie.nl

Op Fotoexpositie.nl vind je een verwijzing naar de winnaar van de fotowedstrijd "Oog voor de ander".

september 2021

Persberichten van de stad verbeeldt.

Persbericht de stad verbeeldt zoekt vrijwilligers.   zie pdf
Persbericht expositie Zilveren Camera.   zie pdf

juni 2021

rtv Focus Zwolle
bekijken op rtv Focus Zwolle

juni 2021

rtv Oost
bekijken op rtvOost

mei 2021

RTV Focus - IJsselbiënnale
Gesprek met Fieke van 't Riet door Janita van Eeden
bekijken op youtube

april 2021

Artikel in Zwolle Zuid Nieuws
download pdf

IJsselbiënnale 2021


Startplek

Centrale Harculo gaat in de zomer van 2021 dienen als startplek, presentatieplek en congreslocatie voor de IJsselbiënnale: 1 van de 3 startlocaties in de route. De andere bevinden zich in Deventer en Zutphen. Uiteraard onder voorbehoud van de mogelijkheden rondom de COVID-19 maatregelen.


IJsselbiënnale 2021

Zie ook www.ijsselbiennale.nl

De IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de mooiste rivier van Nederland, krijgt een vervolg in de zomer van 2021: ook in deze tijd een veilige manier om erop uit te gaan.

Bij de langste kunstroute van Nederland vindt de bezoeker 30 spannende en monumentale kunstwerken, verspreid langs bijna 120 kilometer IJssellandschap van Doesburg tot Zwolle. Het thema van de IJsselbiënnale is de impact van klimaatverandering op ons landschap. Onder de titel ‘TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID’ maken professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland speciaal voor de IJsselbiënnale een kunstwerk. De kunstwerken lichten plekken uit en verhalen over het inspirerende rivierenlandschap in de bijzondere IJsselvallei.

Centrale Harculo gaat deze zomer een speciale plek innemen: het wordt een hotspot vol nieuwe, creatieve en optimistische energie! Het is het noordelijke startpunt van de route, met horeca, een scala aan tentoonstellingen en presentaties van allerlei duurzame innovaties uit de regio.

Gedurende de IJsselbiënale zal het terrein voor een gedeelte beschikbaar worden gesteld voor openbaar gebruik.


Samenwerking met BOEi

BOEi is een ondernemende organisatie zonder winstoogmerk en heeft de ambitie een oplossing te vinden voor het maatschappelijke vraagstuk van het leegkomende erfgoed. De motivatie hiervoor begint bij de liefde voor het Nederlandse erfgoed, die BOEi deelt met een groot deel van de Nederlandse bevolking.

BOEi zal, gezamenlijk met Ronald Westerhuis het herbestemmen van de gebouwen die behouden zijn gebleven op het voormalige IJsselcentrale terrein, op zich nemen. Met de IJsselbiënnale in 2021, wordt een stap gemaakt in dit proces. Een mooie hernieuwde kennismaking met Centrale Harculo voor de bezoekers van de IJsselbiënnale.

Marjan van der Lingen in Uitgelicht in de Volkskrant

Ben en het heelal, een prachtig beeldverhaal met audiotour van Marjan van der Lingen, in de Volkskrant van woensdag 16 december 2020. In 2018 kreeg Marjan van der Lingen de 1e prijs van de vakjury De Stad Vertelt, die onder de indruk was van dit beeldverhaal. Bij de prijsuitreiking was Ben ook aanwezig en heeft hij een cadeau in ontvangst mogen nemen samen met Marjan. Een mooie prestatie.

Ben vertelt over planeten:


prijsuitreiking De Stad Vertelt
De vakjury van De Stad Vertelt:
"Ben is een jongetje dat helemaal idolaat is van het heelal. De kijker wordt meegenomen in het brein van deze jongen, die vertelt over zijn wereld, hoe hij het heelal beleeft en ervaart. De combinatie van fotografisch beeld en geluid is bijzonder suggestief. De tekst stuurt de kijker, maar even vaak fascineren de beelden. Herkennen we in de serie iets van het kind in onszelf?"

Fotoexpositie.nl

Op de site van fotoexpositie.nl vinden fotoliefhebbers veel informatie over fototentoonstellingen. De Stad Verbeeldt wordt genoemd in de laatste nieuwsbrief.

uit nieuwsbrief fotoexpositie.nl

Welkom op de expositie TerzijdePortret Gerlinde Schrijver bij RTV Oost

Op de site van RTV Oost vind je een portret van Gerlinde Schrijver met als titel "Zilveren Camera winnaar Gerlinde Schrijver vertelt verhalen met foto's".  Naar RTV Oost.

foto: RTV Oost

De Stad Verbeeldt in de Swollenaer

In de Swollenaer van 18 oktober staat een uitgebreid artikel met als titel "De Stad Verbeeldt exposeert in de Statenzaal".  Naar de Swollenaer.

eigen foto De Swollenear

Uitzending op RTV Oost


Uitzending op RTV Oost
over het initiatief van De Stad Verbeeldt, waar alle professionele en amateurfotografen aan mee kunnen doen in Zwolle, Nederland, Vlaanderen en wereldwijd. DOE MEE!
Fotografen die gedupeerd zijn door corona krijgen eigen platform.

Opening expositie 'De zilveren camera'

Op 10 september was er in de zwolse statenzaal een prachtige opening met indrukwekkende fotobeelden van de Zilveren Camera.

Nieuwsbrief Stichting De Zilveren Camera'

In de nieuwsbrief van stichting de zilveren camera vindt u informatie over 'De Achterkant van Hilversum' en de reizende Zilveren Camera tentoonstelling.

Borden expositie 'De zilveren camera'

Op een aantal plaatsen in Zwolle zijn borden geplaatst die mensen uitnodigen om de expositie "de zilveren Camera" te komen bezoeken.

Noorderlicht Groningen festival 2020

Ieder jaar wordt het Noorderlicht Festival georganiseerd rond een thema. Het onderwerp afgelopen jaar was Taxed tot the Max, waarbij 68 fotografen, beeldmakers hun werk hebben geëxposeerd op 8 verschillende locaties in de stad Groningen. Dit jaar roept Noorderlicht Groningen fotografen, filmers, beeldmakers op om werk in te zenden voor het thema Generation Z.
Meer informatie: Noorderlicht.com

On the verge of a new alphabet

Generation Z is de 27ste editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival en vindt plaats van 20 juni tot en met 20 September 2020. Museum Belvédère in Heerenveen is partner en hoofdlocatie, dit wordt aangevuld met locaties in Heerenveen en Leeuwarden. Noorderlicht Groningen is een internationaal podium voor kunstenaars die fotografie en belendende media in al haar verhalen, vormen en veranderingen inzetten voor de verbeelding van hun betrokkenheid bij de maatschappij. Tijdens het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020 staan het denkkader en de energie van generatie Z centraal, de jongste generatie wereldburgers. De manier waarop zij interacteren met hun dystopische toekomstperspectief is een bron van uiteenlopende emoties. Een beerput en een wensbron tegelijk, met groots en meeslepend activisme, en sluimerende ontwikkelingen die vaak onder de radar blijven. Door in te boren op deze verhaallijnen wil Noorderlicht Groningen de toekomstbespiegelingen van de nieuwe generatie inzichtelijk maken en spiegelen aan die van voorgaande generaties. X en Y versus Z De oudsten van Generatie Z zijn midden jaren negentig geboren. Vanzelfsprekend zijn zij de opvolgers van de generaties die met de letters X (1960 – 1980, Pragmatisten) en Y (1980 – 1995, Millenials) worden aangeduid. X en Y kun je ruwweg beschouwen als hun grootouders en ouders, die hun erfenis doorgeven aan een nieuwe generatie. In de ogen van Z zijn zij de verantwoordelijken voor de staat waarin de aarde en maatschappij zich bevinden. De pogingen van X en Y om het toekomstbeeld van hun kleinkinderen en kinderen een hoopvoller wending te geven, lijken voort te komen uit een individuele belevingswereld die ze met de paplepel is ingegoten: soms gesmoord door de maalstroom van het systeem en vooral vechtend tegen de druk om te presteren. Maar zij zijn ook degenen die de dialoog zijn opgestart en het inzicht doorgeven aan de nieuwe generatie.

Uitslag stemming Lübeckplein: mini-boompjes, calisthenicspark en een muurschildering


Ga naar het idee van De Stad Verbeeldt voor meer.

Zilveren Camera in Zwolle: de beste Nederlandse persfoto's van 2018 op een rij

Reportage RTV OOSTnaar RTV Oost

Expositie Zilveren Camera in Dominicanenklooster

Met Zwolse fotografe Gerlinde Schrijver als mede-winnaarnaar RTV Focus Zwolle

Zilveren Camera; 70 jaar storytelling in Dominicanenklooster

naar RTV Focus Zwolle

Op zoek naar verborgen pareltjesDe Peperbus van 10 oktober 2019

Wijkkrant Aalanden

De wijkkrant Aakwaa van september 2019 met informatie over DeStadVerbeeldt, zie pagina 36

Lübeckplein

Janita van Eeden interview met Fieke van ‘t Riet over het Lübeckplein

Janita van Eeden in gesprek met Fieke van ‘t Riet over “De Stad Verbeeldt"

Janita van Eeden in gesprek met Fieke van ‘t Riet over “De Stad Verbeeldt"

P.S. in de film staat www.destadvertelt, dit moet zijn https://www.destadverbeeldt.nl.

Plan voor Huis van de Fotografie


Dit artikel staat in De Stentor van dinsdag 9 juli. Voor betere leesbaarheid is er ook een pdf versie

Reizende expositie De Stad Vertelt 2018


De reizende expositie De Stad Vertelt met inzendingen van de foto- en beeldwedstrijd 2018 is voor een deel nog van 1 juni tot 30 augustus te bekijken in SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle Zuid en de overige beeldverhalen zijn te zien bij BrainZ, Lubeckplein 68 , 8017 JS Zwolle, achter het station.

Initiatief om Zwolse wijken in beeld te brengen

De Zilveren Camera komt naar Zwolle


Privacyverklaring

© copyright 2020 de stad verbeeldt