over > vrijwilligers

Vrijwilligerswerk Stichting De Stad Verbeeldt

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert het interessante foto- en audiovisuele beeldproject ‘De Stad Verbeeldt’ met de Zilveren Camera 2018 en Terzijde van Ton Broekhuis van Noorderlicht Groningen.

We werken aan het toepassen van nieuwe technologie bij het maken van beeldverhalen die kunnen worden vormgegeven als foto-, video- of audiovisueel project en we ondersteunen het tentoonstellen van deze beeldverhalen.

Wil jij als vrijwilliger meehelpen dit tot een succes te maken, dan hebben wij je inzet en expertise hard nodig. Lijkt het je leuk om in een enthousiast team te werken aan een prachtig project? Wij zijn op zoek naar jou!

Wil je de handen uit de mouwen steken voor dit unieke project? Vul dan a.u.b. het aanmeldingsformulier in.Ons vrijwilligersteam bestaat uit de volgende vrijwilligers groepen:


Functie Kernteam lid

Wij werken met een kernteam van vrijwilligers, die coördinerende taken op zich nemen voor de organisatie. Ben jij degene die het leuk vindt om te organiseren op het gebied van: vrijwilligers, onderwijs en educatieve activiteiten, techniek & logistiek, pr en communicatie, sponsoring en crowdfunding dan ben je van harte welkom.

Vaardigheden

Je werkt samen in een kernteam van ongeveer 12 vrijwilligers, en met ongeveer 45 vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van de exposities, werklabs, ateliers, fotosalons. Elke vrijwilliger heeft een eigen taak en vindt het leuk om het programma De Stad Verbeeldt verder te ontwikkelen en uit te voeren onder begeleiding van de programmamanager. Je bent goed in samenwerking, communicatie, leiding geven aan vrijwilligers in de uitvoering en wil graag resultaten halen met elkaar. Je kunt mensen motiveren en enthousiasmeren binnen het totale project. Je hebt passie voor nieuwe technologie in relatie tot storytelling in fotografie, beeld en geluid.

Overige informatie

Als team werk je nauw samen als het gaat om het informeren en adviseren over het programma van De Stad Verbeeldt, bestaande uit exposities, educatieve activiteiten, Fotosalons, werklabs en ateliers.

Informatie / aanmelden: Fieke van 't Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier


Functie Kassadienst exposities

Word jij onze vrijwilliger voor informatie en advies? Als vrijwilliger werk je vooral bij de kassadienst, ontvang je de bezoekers, verkoop je de kaartjes en informeer je de bezoekers op de verschillende mogelijkheden voor rondleidingen en evenementen. Daarnaast controleer je de kassa vooraf en achteraf en stem je het werk af met de suppoost die de kaartjes controleert bij de ingang.

Vaardigheden

Je werkt nauwkeurig en klantgericht. Je kunt omgaan met kassa's en weet hoe je een kas op moet maken. Je bent sociaal en weet een prettige, doch zakelijke sfeer te creëren. Daarnaast werk je goed in teamverband.

Overige informatie

Als team werk je nauw samen als het gaat om het informeren en advies geven van de bezoekers voor de diverse exposities. Het is belangrijk dat de informatiebalie goed bezet is, zodat eventuele vragen adequaat beantwoord kunnen worden en bezoekers direct geholpen worden.

Informatie / aanmelden: Fieke van 't Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier

Functie Vrijwilliger catering

Word jij onze vrijwilliger catering? Als vrijwilliger vind je het leuk om koffie en thee te schenken, of frisdrank, wijn of bier te verkopen aan de bezoekers van de exposities en activiteiten. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die klantvriendelijk kunnen werken, zowel overdag als in de avond inzetbaar zijn, zorg dragen voor een prettige sfeer en mooie aankleding van de ruimte en het fijn vinden om in teamverband te werken. Ook het bijhouden van de voorraden, afrekenen, zorg dragen voor inrichten en opruimen behoren tot de werkzaamheden.

Vaardigheden

Je bent goed in het zorgvuldig werken met hapjes en drankjes, let op hygiëne, bent klantvriendelijk, hebt aandacht voor de bezoekers heeft en draagt er zorg voor dat alles correct en schoon wordt ingericht en opgeruimd. Dit doe je allemaal uiteraard met plezier.

Overige informatie

In 2019 – 2020 worden er meerdere exposities georganiseerd in samenwerking met de Zilveren Camera en Noorderlicht Groningen. Daarnaast worden er Fotosalons georganiseerd met Noorderlicht Groningen en de landelijke Fotobond Centrum voor Vrijetijdsfotografie, afdeling TransIJssel, en de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs. Er worden werklabs, ateliers, foto en filmcafé’s georganiseerd met professionals, amateurs (gevorderden en beginners) op het terrein van fotografie, film en beeldmakers.

Informatie / aanmelden: Fieke van ’t Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier


Functie Dagdeelcoördinator exposities

Word jij onze dagdeelcoördinator exposities? Als coördinator zorg je voor de coaching en begeleiding van de overige vrijwilligers, je onderhoudt het contact met de programmamanager, zorgt voor de goede sfeer en het controleren van de exposities op belichting, apparatuur, instellen kassadienst en evaluatie van het dagdeel met de vrijwilligers. Je hebt ook de functie om alle bezoekersstromen in goede banen te leiden en samen te werken met de projectleider.

Vaardigheden

Naast organisatietalent heb je mensenkennis, kun je open communiceren en heb je (werk)ervaring t.a.v. leiding geven en leiding nemen. Daarnaast weet je goed informatie af te stemmen met groepen zoals vrijwilligers, bezoekers, leerlingen en studenten. Je bent niet bang beslissingen te nemen en mensen aan te spreken.

Overige informatie

Dit is een overstijgende functie, waarbij overzicht hebben en weten waar De Stad Verbeeldt voor staat, belangrijk is. Daarnaast is organisatietalent en het goed kunnen afstemmen binnen het team samen met vrijwilligers en professionals met aandacht voor een ieder van groot belang. Een prettige werksfeer in een mooie omgeving creëren is nodig om met elkaar deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Informatie / aanmelden: Fieke van ’t Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier

Functie vrijwilliger educatie en rondleiding

Word jij onze vrijwilliger educatie en rondleiding? Als vrijwilliger krijg je een training van professionals van de Zilveren Camera, Noorderlicht Groningen en het team De Stad Verbeeldt om de bezoekers rond te leiden tijdens de exposities. Daarnaast word je ingewerkt om rondleidingen te geven voor de exposities: 'De Stad Verbeeldt voor professionals en gevorderde amateurs' en 'De Stad Verbeeldt in de Aalanden en Binnenstad'. Ook leerlingen en studenten van het mbo en hbo worden uitgenodigd te exposeren binnen De Stad Verbeeldt.

Vaardigheden

Je kunt goed voor een groep staan, hebt de informatie over de exposities bestudeerd en kunt deze goed overdragen. Daarnaast weet je de bezoekers te betrekken bij het zien en kijken naar de foto- en filmbeelden, kun je een open gesprek voeren over de inhoud van de foto- en filmbeelden en informatie verstrekken over de exposities. Je kan goed met diverse groepen omgaan en open en transparant communiceren.

Overige informatie

De werkzaamheden kunnen vooraf ingeroosterd worden, waarbij rekening wordt gehouden met dagen en tijden. Ieder dagdeel is er een vrijwilliger educatie en rondleiding aanwezig voor groepen volwassenen, leerlingen/studenten of individuele bezoekers. Je krijgt voldoende basismateriaal om je voor te bereiden op deze mooie en interessante taak.

Informatie / aanmelden: Fieke van ’t Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier


Functie vrijwilliger team Aalanden en Binnenstad

Binnenstad Zwolle
Aalanden Zwolle

Word jij onze vrijwilliger voor het team Aalanden of het team Binnenstad? Als vrijwilligers ben je nauw betrokken bij het werken in de wijken samen met wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten. Er worden werklabs en atelier uitgevoerd, waarbij jij als vrijwilliger ondersteunende werkzaamheden kan doen op het gebied van klaar zetten van de ruimte, indelen van de werklabs en ateliers, zorg dragen voor het cursusmateriaal, koffie en thee regelen op locatie. Je werkt samen met de programmamanager, cursusleider en professionals die de werklabs en ateliers geven. Je bent gastheer/gastvrouw voor de groep deelnemers.

Vaardigheden

Je kunt goed met een groep werken, je kent het programma waarmee gewerkt wordt binnen de Aalanden en de Binnenstad. Je bent geïnteresseerd in de wijk en de mensen die hier wonen en werken. Je hebt belangstelling voor de verhalen uit de wijk. Je kunt ondersteunende werkzaamheden verrichten samen met de professionals en programmamanager. Je draagt zorg voor een goede organisatie en vindt het leuk om met mensen vanuit diverse achtergronden om te gaan, die passie hebben voor fotografie, film, audiovisueel beeld. Je kunt open en transparant communiceren.

Overige informatie

De werkzaamheden worden in het team Aalanden en team Binnenstad afgestemd met elkaar. Per bijeenkomst is er een vaste vrijwilliger die de professionals en programmamanager ondersteund bij hun werkzaamheden. Je krijgt voldoende basismateriaal / cursusmateriaal om je voor te bereiden op deze mooie en interessante taak.

Informatie / aanmelden: Fieke van ’t Riet, info@destadverbeeldt.nl,  aanmeldingsformulier