Login       
foto Anita Robbe
foto Anita Robbe
foto Anita Robbe
foto Anita Robbe
foto Anita Robbe
foto Anita Robbe

Fotowedstrijd Online Platform De Stad Verbeeldt

Sinds april 2020 organiseert De Stad Verbeeldt tweemaandelijkse fotowedstrijden onder het thema De Stad Verbeeldt in tijden van corona. Op de dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? van 18 juni t/m 14 juli 2021 waren de prijswinnende enkelbeelden en fotoseries van de belangrijke fotowedstrijden te zien.

In september 2021 is De Stad Verbeeldt gestart met een nieuwe serie fotowedsrijden. Het eerste thema daarvan luidt: Oog voor de ander. Dit heeft de wijze waarop generaties samen wonen, leven en werken tot onderwerp. Daarnaast wordt dit jaar ruim aandacht besteed aan de effecten van de klimaatverandering op het dagelijks leven, dit onde het motto Oog voor de toekomst.


Wedstrijd

Elke twee maanden organiseert Stichting De Stad Verbeeldt een fotowedstrijd voor professionals en amateurs rond een thema. Een vakjury selecteert een aantal foto’s die op het online platform van de website De Stad Verbeeldt geplaatst worden. Wij willen op deze wijze een platform bieden aan fotografen en filmers om hun werk te kunnen exposeren. Zo brengen wij een ode aan de kracht van de verbeelding.


In de maanden december 2021 / januari 2022 is het thema:

SAMENLEVEN DOE JE ZO?


1e prijsFotoboek Zilveren Camera 2020
2e prijsDe Bloei Voorbij, fotoboek van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen
3e prijsDe Zwolse Lente. 1945 – 1976 Dolf Henneke fotografeert De Stad, van Herman Aarts en Adrie van Drielen

De vakjury, bestaande uit Gertjan Aalders, Bert Janssen en Gerlinde Schrijver, maakt de prijswinnaars uiterlijk 10 februari 2022 bekend.


Spelregels


flyer
aanmeldingsformulier.

Privacyverklaring

© copyright 2020 de stad verbeeldt