Login       
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen
foto Rick Witteveen

Expositie De Stad Verbeeldt

Expositie vanaf 6 maart 2021


Download flyer

Bezoek reserveren

De expositie De Stad Verbeeldt toont prachtige beeldverhalen van professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten. Deze expositie bestaat uit de volgende categorieën:

Professionals en gevorderde amateurs

De Stad Verbeeldt voor professionals en gevorderde amateurs. Deze wedstrijd is in Nederland en Vlaanderen uitgezet, maar ook internationale fotografen, filmers en beeldmakers hebben hun werk ingezonden. Er worden 7 beeldverhalen geëxposeerd uit diverse steden. En een videobeeldverhaal over oud en nieuw Holtenbroek wordt getoond op een beeldscherm.


Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba
Bea Mol - Plastic Kashba

De Stad Verbeeldt, amateurs, leerlingen en studenten

De Stad Verbeeldt voor wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten. Ieder jaar staan twee Zwolse wijken centraal. In 2019-2020 zijn dat de Binnenstad / Centrum en Aalanden. Twee verschillende wijken ieder met een eigen karakter. Binnen de werklabs & ateliers hebben de deelnemers gewerkt aan een eigen beeldverhaal over deze wijken rond een zelfgekozen thema. Deze beeldverhalen zijn gejureerd door de vakjury: Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf/docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, Ilvy Njiokiktjien, fotograaf en winnares Prijs voor Storytelling Zilveren Camera, en Carla Kogelman, fotograaf. Er worden 6 beeldverhalen tentoongesteld van wijkbewoners en amateurs.

De Stad Verbeeldt - Onderwijs

Binnen het onderwijs werkt De Stad Verbeeldt met leerlingen van diverse scholen aan eigen beeldverhalen in het kader van kunstzinnige en culturele vorming binnen het curriculum op po en vo scholen. Leerlingen hebben eigen beeldverhalen gemaakt in deze twee wijken onder professionele begeleiding van docenten fotografie. Ook hebben studenten van Journalistiek Windesheim actief mee gedaan vanuit hun onderwijsprogramma Fotojournalistiek en onder professionele begeleiding van fotografen en docenten eigen beeldverhalen gemaakt, zowel fotografisch als filmisch, waarvan de vakjury 8 beeldverhalen heeft geselecteerd voor de expositie. Er zijn dertig beeldverhalen ingeleverd bij de vakjury bestaande uit: Bert Janssen, voorzitter, fotograaf, docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, Margreet Vloon, fotograaf / docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, Corine Aalvanger, fotograaf visual art, en Gerlinde Schrijver, fotograaf.

De Stad Verbeeldt in tijden van corona

Afgelopen jaar heeft De Stad Verbeeldt een maandelijkse/tweemaandelijkse fotowedstrijd georganiseerd om fotografen, beeldmakers een online podium te geven waarop zij hun fotobeelden kunnen laten zien. Een vakjury bestaande uit Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf en docent Foto Vakschool Apeldoorn en Amsterdam, en Gerlinde Schrijver selecteren de fotobeelden voor de 1e, 2e en 3e prijs. Deze en andere geselecteerde foto’s zijn te zien op het online Platform. Op de expositie De Stad Verbeeldt in tijden van corona worden alle winnende foto's getoond.

Bezoek

Reserveren gewenst

Afhankelijk van de geldende corona maatregelen kunnen er beperkingen zijn voor het aantal gelijktijdige bezoekers. We raden u aan van te voren te reserveren. Als u niet reserveert moet u mogelijk wachten tot er plaats is.   Bezoek reserveren

Periode
6 t/m 28 maart 2021
Openingstijden
maandaggesloten
dinsdag14.00 - 17.00 uur
woensdag11.00 - 17.00 uur
donderdag11.00 - 17.00 uur
vrijdag11.00 - 17.00 uur
zaterdag11.00 - 17.00 uur
zondag11.00 - 17.00 uur
Locatie
Statenzaal, Diezerstraat 80, Zwolle
Tarieven
Entree volwassenen€ 5,00
Entree leerlingen/studenten€ 2,50
Entree kinderen tot 6 jrGratis o.l.v. ouders/verzorgers
Kaart
Parkeren
Q Park Centrum, Eiland, loopafstand 10 minuten, tarief € 3,00 per uur.
Diezepoort, loopafstand ongeveer 15 minuten, tarief € 1,00 per uur.
Bij het provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle, loopafstand 30 minuten, tarief gratis alleen in het weekend en op koopavonden.
Parkeergarage Noordereiland, loopafstand 15 minuten, tarief € 2,80 per uur.
Parkeergarage Dijkstraat, loopafstand 30 minuten, tarief € 2,80 per uur.

Privacyverklaring

© copyright 2020 de stad verbeeldt